Nuottaniemen eläinlääkäri

Toimenpiteen jälkeen

Toimenpiteen jälkeen ilta menee yleensä levätessä. On tärkeää että eläin pysyy lämpimänä, käytä peitettä ja tee tarvittaessa lämpöpullo  jostain pullosta.

Kissalla menee heräämiseen yleensä pidempään, käytetystä lääkeyhdistelmästä johtuen. Vasta-aineella ei täysin pystytä kumoamaan anestesia-aineiden vaikutusta. Jotkut kissat taas voivat olla liikkeellä jo hyvinkin nopeasti. Tämä on yksilöllistä.

Jotkut eläimet ovat levottomia ja voivat äännellä ja yrittää liikkua vaikka ovat tokkurassa. Myös vapinaa ja oksentelua voi esiintyä.
Valvo tilannetta ,jotta eläin ei pääse vahingoittamaan itseään. Yritä rauhoitella levotonta potilasta.Ensimmäinen yö toimenpiteen jälkeen voi olla rauhaton.
Yleensä tilanne on asettunut seuraavana päivänä.

Kissa ja pieni koira kannattaisi pitää kopassa/häkissä (riittävän isossa) heräämisen ajan, jolloin tilannetta on helpompi valvoa.
 

Koska eläin nukkuu sikeämmin ja rennommin ,voi pissa tai kakka tulla nukkumapaikkaan. Tarkasta välillä, että alusta on kuiva ja puhdas.

Ruokaa ja vettä annetaan vasta kun eläin on kunnolla herännyt. Siihen menee yleensä 3-4 tuntia. Kissalle voi jättää yöksi kuivamuonaa tarjolle ja koiralle antaa joku kevyempi iltapala ennen yötä.

Koiran voi auttaa lyhyesti asioilleen kun jalat kunnolla kantavat eli monasti heti kotiin päästyä. Samana päivänä ei virkeänkään eläimen kanssa kannata tehdä mitään pidempiä lenkkejä.

Kissan voi auttaa laatikolle, jos se ei oikein itse jaksa sinne kävellä.