Nuottaniemen eläinlääkäri

Vuosi 2011

Tammikuu

9.1.

Havannaryhmän agility alkoi taas. Ryhmä on nyt Tiina Liljan ohjaama  ja meiltä osallistuu Hippu, joka nauttii esteiden suorittamisesta. Tällä kertaa olemme AgiMestassa Juvanmalmilla. Tilat ovat selvästi suuremmat ja ohjaajilla pukkaa hiki pintaan koirien vauhdissa pysyessä. Keinonurmimatolla vaan tuppaa hajuja olemaan aika paljon, joten koirien nenien saamisessa ylöspäin on jonkun verran haastetta.

 

14.1.

Nucca oli toisen polvensa korjausleikkauksessa Espoon eläinsairaalassa  Jan Räihällä. Se törmäsi muutama viikko sitten Repe kavaljeeriin kovassa vauhdissa ja siinä sitten polvilumpio luksoitui . Onhan Nucalla hieman käyristynyt reisiluu ja löysähkö patellan jänne, joten oli vain ajankysymys milloin tämä toinenkin polvi olisi korjattava.
Vaikka jalka  ei ollut kipeä, oli polvi hyvä korjata, jotta nivelpinnat polvilumpiossa ja reisiluun päässä eivät kulu ja sitten aiheuta myöhemmin kipua. Myös muita nivelrikkomuutoksia voi iän myötä tulla. Onneksi leikkaus oli pienin mahdollinen eli vaijeria pitämään patellaa paikallaan ja pehmytkudosten kiristämistä.
 
Vuorokausi meni hieman potiessa ja ruokakaan ei maistunut, mutta toisena päivänä Nucca alkoi jo varaamaan jalalle ja nyt kolmantena päivänä leikkauksen jälkeen pitää jo jarrutella. Pitänee taas alkaa laittaa aitoja sänkyjen ja sohvien eteen, jottei hyppelisi jatkuvasti edestakaisin. Häkki on taas otettu esiin yötä ja päivällä yksin kotona olemista varten. Tavalliseen tapaan, ne kiinnostavat muitakin nukkujia, varsinkin Hippua.

Pojista otettiin myös selkäröntgenit, koska Hipun isällä on todettu useita kalkkeutuneita välilevyjä ja yksi välilevy jouduttiin leikkaamaan sen aiheutettua voimakasta kipua ja lieviä neurologisia oireita painaessaan selkäydintä. Koska joillain roduilla (erityisesti kondrodystrofisilla/kondrodysplastisilla) on perinnöllisenä näitä selän välilevyjen kalkkeutumia, tarkistettiin poikien selät, jotta tiedetään mitä voidaan harrastaa. Keneltäkään ei löytynyt kalkkeutuneita välilevyjä eli Hippu ainakin voi jatkaa agilityharrastustaan.

Helmikuu

Lumikasat ovat kasvaneet taas tänä talvena melkoisen korkeiksi. Pojat tuntuvat niistä tykkäävän, kun näkyvyys "vuoren" huipulta ympäristöön on hyvä.

 

Sopu sijaa antaa.

 

 Telkkaria voi katsella rennostikin.

 

 

 

 

 

Maaliskuu

Ikkunoista alkaa tulvia auringon valoa ja siitä täytyy heti päästä nauttimaan.

Pikku Milo-poika  ja Vilma-tyttö kävivät kylässä.Vilman piti laittaa poikaa välillä vähän ojennukseen.

 

Hippu päiväunilla tyynykasan alla, kuten tavallista.

Toukokuu

 

 

Kesäkuu

Kesä on ihanaa aikaa. Pihalla voi makailla varjossa ja viileällä nurmikolla, haukkua ohikulkijoita (ei niinkään mukavan kuuloista) ja seurata erilaisia pihatöitä ulkona ja kasvihuoneessa.On erilaisia oksia purtavana ja kuorikekasasta löytyy aina joku kiva pala. Ei ihme että pienoisia hajuhaittoja on havaittavissa, kun suolisto yrittää sopeutua uuteen "ruokavalioon".

 

 

 

22.6. Repe 10-vuotta.

 

 

 

Heinäkuu

Heinäkuu meni varjossa maatessa tai sisällä ilmastoinnista nauttien. Varsinkin sydänvikainen Repe-vanhus vain kurkkasi ulos päivän kuumimpaan aikaan  ja siirtyi sitten takaisin sisälle. Tai sitten valitsi tapansa mukaan varjopaikan keskeltä nurmikkoa. Ulkona oli mukava pehmusteen päällä velttoilla tai ahertaa luun kanssa, kunhan petiä  vaan siirrettiin aina varjoon. Välillä kasteltiin päätä ja kaulaa suoraan letkusta, mikä näytti piristävän kaikkia.

 

 

 

 

 

Iltaisin pojille saatiin pikku puuhaa kun omien grilliruokien jämät pilkottiin ja heiteltiin pitkin nurmikkoa. Siellä meni parempiin suihin niin kaikenmaailman kasvikset kuin lihatkin.

 

Syyskuu

Repe osallistuu Tiina Liljan vetämälle kurssille, jossa tähdätään jonkinlaiseen vanhuskoirien "näytökseen" Messari Kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Muita tärkeämpiä näytösryhmiä on pallopaimennus ja koirakeilaus. Repehän on valmis vaikka päällään seisomaan kunhan palkkioita jaellaan. Sen kanssa on myös helppo osallistua tällaisiin monen koiran yhteisharjoituksiin, koska tulee kaikkien kanssa toimeen.

Joulukuu

Repe esiintyi mallikelpoisesti Messarin näyttelyn näytöksessä, jossa sen tetävään kuului hypätä muutama este ja sitten pujotella keppien välistä takaisin.


HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA !